Om oss

Om oss - Om oss

Hei, og velkommen til disse sidene der du finner alt av informasjon om pelsdyrnæringen. For mange synes det nok som om dette er en næring og levevei som er på vei ut, i og med at myndighetene tar sikte på å legge ned næringen helt innen 2025. Her på våre nettsider ser vi imidlertid på den lange og stolte historien til pelsdyravl i Norge, og vil gjerne også kikke på noen muligheter for å fremme pelsdyrnæringen på nytt som en bærekraftig og miljøvennlig form for klesproduksjon. Kanskje har næringen tross alt en fremtid likevel?

Hva finner du på disse sidene?

På disse sidene finner du alt fra siste nytt til mer dyptpløyende analyser av pelsdyrnæringens fortid og fremtid. Vi legger vekt på å fortelle historien om hvordan og hvorfor politikerne til slutt bestemte seg for at vi ikke skulle drive med pelsdyr i dette landet, men også litt om hvorfor dette lenge var en populær næring som bidro i betydelig grad til norsk økonomi. Vi ønsker med andre ord å se de kortsiktige begivenhetene i en større sammenheng, og gi rom for å vurdere om det er riktig av myndighetene å gi pelsdyrbøndene store summer i kompensasjon for å avslutte driften.

Samtidig er det i vår tid med så stor vekt på miljø og bærekraft å ta opp disse spørsmålene også i forbindelse med pels og pelsdyr, og ikke bare med henblikk på dyrevelferd som gjerne har vært det evinnelige temaet. Det faktum at pels er et naturlig og nedbrytbart stoff, og at en pels har veldig lang holdbarhet sammenlignet med nesten alle andre klesplagg, er viktige faktorer hvis vi skal tenke nytt om pels og pelsbruk. Kanskje er pels en del av veien til et mer bærekraftig samfunn?