En pelsdyrbondes hverdag - En pelsdyrbondes hverdag

En pelsdyrbondes hverdag

Å jobbe som pelsdyrbonde har lenge vært et vanlig yrke i Norge, ofte i kombinasjon med andre former for husdyrhold eller jordbruk. Lenge ble oppdretterne kalt for farmere, fordi dette var en næring som ble importert til Norge fra Nord-Amerika. Det var med andre ord amerikanerne som lærte nordmenn hvordan de skulle drive med pelsdyr.

Hvordan fortoner hverdagen seg?

På mange måter kan det å holde pelsdyr som mink eller rev sammenlignes med å drive med andre former for husdyrhold. Dyrene har sine egne skur, tilsvarende fjøset som kyr har, der de får mat og ellers er stengt inne i bur. Mink og rev er ikke tamme dyr, men villdyr som vil rømme så fort de får sjansen. De må derfor passes godt på, og man må også være observant så dyrene ikke skader eieren under mating eller rengjøring av bur. Sånn sett er det visse former for risiko involvert om man ikke alltid finner med for eksempel griser eller sauer.

En pelsdyrbondes hverdag 1 - En pelsdyrbondes hverdag

Likevel er det også slik at bonden har mange ledige stunder i løpet av en lang dag. Da kan det være greit å oppleve litt spenning og moro, gjerne ved å spille på nettet. Da kan man for eksempel sjekke bonusutvalget hos Campeonbet, og logge seg inn for å spille om fete gevinster.

Livet som pelsdyrbonde kan være hardt, og i tillegg så det lenge ut til at bøndene måtte legge ned virksomheten sin uten tilstrekkelig kompensasjon, som ville vært veldig trist for alle i bransjen. Nå har imidlertid bøndene fått et bedre tilbud av politikerne, og mer penger å spille for.